Vallavanem juhib Otepää valda nagu ettevõtet


Otepää valla põhimäärus

Otepää omavalitsusorganid on:

VL logo1) vallavolikogu – omavalitsusüksuse esinduskogu, mis valitakse valla hääleõiguslike elanike poolt kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse alusel;

2) vallavalitsus – vallavolikogu poolt moodustatud täitevorgan.

Ehk siis rahva poolt valitud volikogu otsused viib ellu või koordineerib nende täitmist vallavalitsus.

Kuidas siis Otepääl asjad käivad?

Volikogu esimees Jaanus Raidal on korduvalt andnud teada Kuldar Veerele, et koostööd on võimatu teha. Sellega Kuldar Veere nõustub ja soovitab tegeleda uue parema võimulahenduse leidmisega ning loeb koostöölepingu lõppenuks. Seda otsustab ta ÜKSI ja oma valimisliiduga läbi arutamata.

Millel põhines otsus, et koostöölepe ei kehti? Valimisliit Otepää pole teinud ametlikku avaldust, et loobume koalitsioonileppest. Püüame siiski koalitsioonipartneritega koostööd säilitada, kui selleks on kolmepoolne soov. Kui koalitsioonilepe on allkirjastatult olemas, siis selle katkestamiseks peab olema kirjalik alus ja partnerite aktsept. Selle fikseerimiseks peab koalitsiooni erakorralise koosoleku kokku kutsuma.

Valimisliit Otepää jääb vastust ootama.

2 kommentaari “Vallavanem juhib Otepää valda nagu ettevõtet

  1. Agnes 28. mai 2014 / 20:28

    Minu silmad on vees! Miks ometigi jooksis must kass teie vahelt läbi! Kus on see koostöö ja kodurahu? Olen kurb! Kas tõesti siis omavaheline läbisaamine on nii halb? Vald pole ettevõte! Rahvas on võimumeeste kemplemisest väsinud! Saab ka ilma riiuta!

  2. Tiia Võttin 28. mai 2014 / 22:38

    Koostööd pole olnud algusest peale, kuna vallavanem ei saa aru, kuidas avalikus sektoris tegutsetakse. Alguses anti aega sisseelamiseks ja valdkonnaga tutvumiseks. Nüüd on aeg asjad selgeks rääkida. Kui ikka vallavanem käitub volikogu esimehega samamoodi edasi, siis tuleb otsustada, kuidas edasi minna. Lisaks sellele, suhtleb vallavanem “välja valitud” volikogu liikmetega, eirates osasid liikmeid. See pole poliitikas normaalne.

Kommenteerimine on suletud.